Drogie Panie, mamy nadzieję, że będziecie uwielbiały dzisiejszy post. Jest poświęcony wszystkim paniom, które mają ochotę na upieczenie i udekorowanie własnego tortu weselnego ale nie wiedzą jak się za to zabrać. Zrobienie własnego tortu wymaga nie lada odwagi, ale też jest doskonałym sposobem na nieprzekroczenie budżetu ślubnego i oczarowanie gości swoimi zdolnościami. Więc, drogie Panie, do dzieła!
Na tort możecie użyć swojego własnego przepisu. Pokażemy Wam dzisiaj jak udekorować upieczony już przez was tort.
1. Upiec trzy placki, każdy innej średnicy. Po kolei, każdy placek przekrój na pół i wypełnij masą i złóż tak jak w pokazanych poniżej zdjęciach. Następnie posmaruj masą na zewnątrz. w taki sposób przygotuj 3 placki.
2. Połóż placki na styropianowe podstawki i nakładaj na nie kolejną warstwę masy.
3. Po nałożeniu masy, środkowy placek obsyp wiórkami z kokosa. Następnie włóż wszystkie 3 placki do lodówki na 2 godziny aby masa stwardniała.
4. Środkową blachą do pieczenia obrysuj kontur na najniższym, największym placku. Wciśnij 5 plastikowych rurek w dolny placek i przytnij na wysokości tortu.
5. Średni placek połóż na dolnym, tak aby nóżki styropianowej podstawki były całkowicie wciśnięte w dolny placek. powtórz krok z ostatnim, górnym plackiem.
6. Wyciśnij dodatkową masę w miejscu gdzie placki się dotykają, tak aby wyglądało estetycznie i nie było widać dziury między warstwami.
7. Dolny placek obwiń dekoracyjną wstążką w dowolnym wzorze i kolorze i przypnij ładnymi szpilkami aby ładnie się razem trzymało.
I voila! pięknie udekorowany tort gotowy. Trudne było?
—
Po przepis na ten piękny tort i szczegółowe instrukcje zajrzycie tutaj: www.etsy.com
Śluby w tematyce starego Hollywood są jednymi z naszych ulubionych. Zjawiskowa Panna Młoda w eleganckiej sukni ślubnej z firmy Amsale wyglądała niczym z filmu, a urodą i stylizacją przypominała aktorkę Audrey Hepburn. Orchidee i hortensje, zwisające z krzeseł gości i wiszące wzdłuż kamiennej ściany (która służyła jako ołtarz) delikatnie informowały o przepychu jakiego można było oczekiwać na przyjęciu weselnym.
Większość wystroju sali weselnej tworzyły romantyczne i dramatyczne aranżacje w kolorach białym i zielonym. Prawdziwą sensacją była jednak dekoracja tortu weselnego. Ciasno ułożone hortensje rewelacyjnie prezentowały się pod szklaną podstawą, na której stał czteropiętrowy tort dyskretnie udekorowany jaskrawozielonymi orchideami. Do tego zapalone świeczki i efekt zachwycający!
Znalezione na blogu: iloveswmag.com / Photographer: Amelia Strauss / Planner: The Social Office / Venue: The Ledges Country Club / Florist: Ilex for Flowers / Wedding Cake Baker: Dessert Designs / Caterer: The Ledges / Paper Products: Nico and Lala / Bride’s Dress: Amsale / Bride’s Hair Accessories/Veil: Saks Fifth Avenue / Bride’s Shoes: bride’s mother’s / Bridesmaids’ Dresses: Alvina Valenta / Hair and Makeup: Deloain New York / Stylist: Chic Critique