Drogie Panie, mamy nadzieję, że będziecie uwielbiały dzisiejszy post. Jest poświęcony wszystkim paniom, które mają ochotę na upieczenie i udekorowanie własnego tortu weselnego ale nie wiedzą jak się za to zabrać. Zrobienie własnego tortu wymaga nie lada odwagi, ale też jest doskonałym sposobem na nieprzekroczenie budżetu ślubnego i oczarowanie gości swoimi zdolnościami. Więc, drogie Panie, do dzieła!
Na tort możecie użyć swojego własnego przepisu. Pokażemy Wam dzisiaj jak udekorować upieczony już przez was tort.
1. Upiec trzy placki, każdy innej średnicy. Po kolei, każdy placek przekrój na pół i wypełnij masą i złóż tak jak w pokazanych poniżej zdjęciach. Następnie posmaruj masą na zewnątrz. w taki sposób przygotuj 3 placki.
2. Połóż placki na styropianowe podstawki i nakładaj na nie kolejną warstwę masy.
3. Po nałożeniu masy, środkowy placek obsyp wiórkami z kokosa. Następnie włóż wszystkie 3 placki do lodówki na 2 godziny aby masa stwardniała.
4. Środkową blachą do pieczenia obrysuj kontur na najniższym, największym placku. Wciśnij 5 plastikowych rurek w dolny placek i przytnij na wysokości tortu.
5. Średni placek połóż na dolnym, tak aby nóżki styropianowej podstawki były całkowicie wciśnięte w dolny placek. powtórz krok z ostatnim, górnym plackiem.
6. Wyciśnij dodatkową masę w miejscu gdzie placki się dotykają, tak aby wyglądało estetycznie i nie było widać dziury między warstwami.
7. Dolny placek obwiń dekoracyjną wstążką w dowolnym wzorze i kolorze i przypnij ładnymi szpilkami aby ładnie się razem trzymało.
I voila! pięknie udekorowany tort gotowy. Trudne było?
—
Po przepis na ten piękny tort i szczegółowe instrukcje zajrzycie tutaj: www.etsy.com
Zapotrzebowanie na kreatywne, odzwierciedlające osobowości i motyw przewodni wesela, torty jest ostatnio bardzo duże i często klienci gotowi są zapłacić olbrzymią sumę za stworzenie tortowego dzieła sztuki. Dekoracja tortów zdecydowanie stała się czymś więcej niż tylko zwykłym dodatkiem do każdej uroczystości – jest okazją dla zachwytów i jak najbardziej zasłużonych “ochów” i “achów “.
Czasami widzimy słodki stół lub torty, które sprawiają, że opadają nam szczęki! Takie to właśnie torty projektuje Lori Hutchinson, geniusz i założycielka firmy The Caketress. Jej dbałość o szczegóły jest bez zarzutu, a jej styl, kreatywność i umiejętność jest niezwykła! Jesteśmy pod wrażeniem jej zdolności do projektowania i tworzenia tortów, które są nie tylko uderzająco piękne, lecz także są to po prostu zapierające dech w piersiach, starannie rzeźbione, jadalne dzieła sztuki. Podziwiajcie sami te słodkie arcydzieła!
—
Tematem dzisiejszego dnia beda torty. Jak natkęliśmy się na torty Charm City Cakes, nie ma co ukrywać, szczęki nam opadły, torty są fenomenalne! Najnowsza kolekcja na 2012 rok jest wyrafinowana i elegancka, nawiazujaca do naszych ulubionych trendów ostatnich kilku lat: ombre, falbany, paski Chevron, a niektóre są nawet ręcznie malowane.
Zbyt ładne aby zjeść? Być może, takie torty napewno zrobia wrazenie…
—
Więcej zdjęć w galerii cccsummer2012.tumblr.com lub www.charmcitycakes.com
Paleta kolorów jesiennych w odcieniach bursztynu, złota, szafronu i czekolady wkomponowana w tą przecudowną stylizację ślubną przechodzi najśmielsze oczekiwania. Przedstawiamy Wam pomysły na doskonałe połączenie nowoczesnych i rustykalnych elementów, aby osiągnąć zamierzony styl użyto cudownej papeterii ślubnej, pięknego menu złożonego z pysznych wędlin i serów, no i niezwykły czteropiętrowy tort z truflowych czekoladek. Jak zwykle w takich stylizacjach, każdy najmniejszy szczegół został starannie przemyślany i zaprezentowany.
Źródło: Blog: Elizabeth Anne Designs / Floral: Fleur Inc* / Coordination: Greatest Expectations* / Stationery: Lily Red Studio / Sweets: Truffle Truffle / Catering: Pure Kitchen Catering* / Photography: Amanda Hein / Location and decor elements: Architectural Anarchy / Dress and accessories: The Left Bank
Dzień dobry kochani! Na początek tego tygodnia chcieliśmy was powitać wspaniałym, roztańczonym ślubem Basi i Darka. Ze zdjęć widać, że młodzi stworzyli świetną atmosferę na swoim weselu. Jest tu tyle cudnych elementów… suknia Panny Młodej w stylu retro, elegancka woalka, wyrafinowany tort, stylowi goście weselni… Basiu, dziękujemy za zdjęcia i jeszcze raz gratulujemy!
—
Informację o ślubie: Kościół: Bazylika św. Franciszka, Przyjęcie weselne: Pałac Radziwiłów w Balicach, Suknia ślubna: Salon Mendhelssona w Krakowie, Buty: Salon ślubny Cymbeline z Krakowa, Biżuteria: Apart, Fryzura: AVANT APRES Tomasz Marut, Makijaż: wizażystka Estee Lauder – Barbara Rębiś-Synowska, Fotografia: Łukasz Radzieta, Kwiaty: Kwiaciarnia w galerii Geant, Garnitur: Sunset Suits, Dodatki: kamizelka, koszula, buty: Pasaż Wenecki, Kraków
A już jutro mamy dla Was więcej rewelacyjnych zdjęć Basi i Darka, tym razem z sesji w plenerze. Na zachętę…
Bardzo ostatnio w modzie są śluby stylizowane na lata 20, 30 czy 50. Dzisiejszy, w stylu Art Deco z lat 20-tych odbył się w przepięknym Garden Pavilionie w Sonomie w Kalifornii. Zawiera klasyczne szczegóły z tamtejszych lat – żyrandole, pióra, złote talerze. Wszystko w palecie brązu, niebieskiego, złota i oczywiście niezastąpionej bieli.
Studio graficzne Petit Bereau zaprojektowało unikalne zaproszenia ślubne. Formalne zaproszenie było wydrukowane metodą letterpress, podczas gdy reszta papeterii została wydrukowana metodą cyfrową. Świetny sposób aby zachować elegancki i luksusowy wygląd, ale także zaoszczędzić pieniądze.
Jako księgi z życzeniami gości, służyły nowe i stare pocztówki. Goście mogli wybrać kartkę, która im się podobają i na nich wypisywali życzenia dla nowożeńców. Po ślubie Młodzi zrobili z tych pocztówek książkę.
Podczas przyjęcia goście mogli poprzebierać się w dowolne kreacje z lat ubiegłych i porobić sobie niezapomniane zdjęcia. Nie brakowało pereł, rękawiczek, parasolek, wachlarzy dla pań i kapeluszy oraz “wąsów” na patykach dla panów!
Ich rewelacyjny tort nie mógł bardziej odzwierciedlać stylu Art Deco.
Tematyczne śluby wyglądają wspaniale, zwłaszcza, gdy są wykonywane tak pięknie jak ten! Gratulacje!
—
Źródło: 100layercake.com / Photography: Belathée Photography / Venue: The Garden Pavilion / Florist: Cara Nelson / Catering: Alex’s Catering / Ceremony/Cocktail Music: Bay Music & Entertainment, Inc. / Shuttles: Pure Luxury Transportation / Cake: Perfect Endings / Photo Booth: Christa Hill / Bride’s dress: Jenny Packham / Bride’s shoes: J.Crew / Jewelry: Haute Bride / Groom’s suit: Paul Smith